Posjet partner poduzeću

2013-01-26 15:57

Maturanti 4. a razreda naše škole, predvođeni profesoricom Kornelijom Marijanović, posjetili su krajem listopada 2012. godine podružnicu Podravke u Širokom Brijegu te se upoznali s poviješću, sadašnjošću i pogledima na budućnost te svjetski poznate kompanije.

Učenici 4. a razreda, u okviru predmeta poduzeće za vježbu – PZV, vode vlastito poduzeće Economic International Company (EIC d.o.o. Mostar) te je stoga taj posjet za njih, mlade ekonomiste, bio od velikog značaja.

 U Podravki su ih dočekali djelatnici marketinškog odjela na čelu s direktoricom Milom Zovko koja ih je upoznala s načinom rada te podružnice te objasnila da se oni bave nabavom, distribucijom i promocijom proizvoda i kompanije u Bosni i Hercegovini.

Naime, Podravkino sjedište nalazi se u Koprivnici u Hrvatskoj.

Učenici su s pozornošću upijali svaku riječ svojih domaćina jer nije mala stvar posjetiti tvrtku koja postoji od 1934. godine, koja ima svoja predstavništva u 17 zemalja diljem svijeta i zapošljava 7.000 ljudi.

Posebno im je zanimljiv bio podatak da je Vegetu, njima najpoznatiji, a njihovim mamama sigurno i najomiljeniji Podravkin brend, 1958. godine izumio stručni tim kemičara na čelu s prof. Zlatom Bartl koja je inače podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva.

Direktorica marketinškog odjela Zovko istaknula je da su, uz jasnu strategiju i dobru organizaciju, za ostvarenje poslovnih ciljeva od presudnog značaja dobri stručnjaci te da su ključ Podravkina uspjeha upravo dinamični, kreativni i uspješni ljudi i njihovo znanje.

Učenici su saznali da Podravka vodi računa o zdravlju i prehrambenim potrebama svojih korisnika i da je uvijek na strani očuvanja hranjivih sastojaka u namirnicama. Prehrana, pića i farmaceutika osnovne su joj djelatnosti, a dijelom raznovrsnog asortimana su robne marke: Vegeta, Lino, Fant, Eva, Dolcela, Fini-Mini, Talianetta, Kviki, Studena...

Oduševljeni prijmom domaćina i informacijama koje su dobili iz prve ruke te mogućnošću da vizualno dožive sve ono što se događa u tom predstavništvu, kao i samim asortimanom proizvoda za koje nisu ni znali da ih Podravka proizvodi, učenici su izjavili da će im taj poučni posjet ostati u dugom i lijepom sjećanju.

Naravno, fotografije posjeta možete pogledati u fotogaleriji.